Медиите за нас

Следете ни за новини и актуално медийно покритие

bTV Новините: Новият 15 септември в сянката на COVID-19

Столичното 51 СУ е готово за посрещането на ученици в епидемиологична обстановка. Още на входа има поставени термо камери, а коридорите са разделени с цел запазване на дистанция при преминаване. Зам-директорът Веселин Стефанов демонстрира как се преминава през монтирана дезинфекционна рамка, която е задължителна за всеки учител и е препоръчителна за учениците.

Канал 3 TV: Първи учебен ден под знака на COVID-19

Присъствен старт на учебната година при строги мерки срещу корона вируса. Над 59 000 деца прекрачиха за пръв път училищния праг. За да гарантират безопасността на учениците, редица училища инсталираха още термо камери и кабини за дезинфекция. До подобряване на ситуацията с COVID-19 маските остават задължителни за преподаватели и ученици в общите помещения.

KMETA.bg: Рамка осигурява по-добра хигиена в болници и магазини​

Епидемията от COVID-19 бавно затихва в България, но всички експерти предупреждават, че светът трябва да се научи да живее с вируса. 

И ако социалната дистанция е само временна и невинаги приложима мярка срещу разпространението му, то хигиената в дома и на обществени места остава най-важното изискване за ограничаване на заболеваемостта.

24 ЧАСА: 121 седмокласници минаха през рамка за дезинфекция на изпита

Умната машина чисти по четирима за минута от глава до пети. Българска компания предлага иновативен продукт COVID -19.121 cедмокласници от cтоличното 51-о cpедно yчилище „Елиcавета Багpяна“, които се явиха на външно оценяване по бългаpcки език и литеpатypа в понеделник, влязоxа в cгpадата, като пpеминаxа пpез yмна машина за дезинфекция.

KMETA.bg: Училище сложи рамка за дезинфекция за ученици и учители

Столичното 51 средно училище „Елисавета Багряна“ сложи рамка за хигиена на ученици и учители. Тя бе монтирана на входа на школото. Тази сутрин преди матурите децата минаха през нея. Българската компания „ЮниВалент“ ЕООД предлага иновативно и практично решение именно за обществени сгради – специална рамка за дезинфекция, която се поставя на входа.

ECONOMIC.bg: Рамка осигурява по-добра хигиена в банки и офиси

Българската компания „ЮниВалент“ ЕООД предлага иновативно и практично решение именно за обществени сгради – специална рамка за дезинфекция, която се поставя на входа. DOORDESFECTO LIGHTе предназначена за хигиенизиране на персонал и посетители в учреждения, болници или други зони с висок риск за разпространение на инфекции.

 

Новините на NOVA:
И седмокласниците на изпит

Тази година матурата по български език и литература за седмокласниците протече нетипично – при строги мерки срещу разпространението на корона-вируса. Например в столичното 51 училище „Елисавета Багряна“ дезинфекцията започваше още на прага. 

Учениците минаваха през рамка, която впръсква препарат и така те бяха дезинфекцирани преди да влязат в сградата.

ЗДРАВЕЙ, БЪЛГАРИЯ: Седмокласниците на матура: При какви мерки ще се провеждат изпитите​

Възпитаниците на 51 СУ преди да стигнат до стаите първо преминават през рамка за дезинфекция. Директорът на училището г-н Асен Александров показва как работи. 

Първо се дезинфекцират ръцете със специален гел и всеки може да вземе маска и ръкавици. После стъпва на входа, впръсква се дезинфектант и учениците са дезинфектирани от глава до пети.

BGONAIR.bg: 60 000 седмокласници се явяват на матурата по български език

„Сградата на училището е дезинфекцирана още в петък – всеки чин, всеки стол. Учениците преминават първо през санитарна рамка, където си дезинфекцират ръцете, а след това краката и тялото. Ако нямат маски – ще получат. След като започнат да работят, могат да си свалят маските“, каза директорът на 51 СОУ в София Асен Александров в ефира на „България сутрин“.

Канал 3 TV: Седмокласниците писаха преразказ по роман на Братя Мормареви

Всички 7000 класни стаи са почистени щателно още в петък за втората част от националното външно оценяване по български език и литература. След като се оборудват с маска и ръкавици, учениците минават през щателна дезинфекция, преди да заемат своите места в класните стаи. За матурата по математика рамката за дезинфекция също ще е пред входа на училището.